Una persona morta i 14 ferides més  és el tràgic balanç de l'explosió de gas  ocorreguda aquesta tarda de dijous en un habitatge  del carrer Hernando de Soto de  Badajoz. El succés ha passat al segon pis del número 1 d'aquesta via de la barriada de San Fernando. El mort és  un home que es trobava a l'habitatge on s'ha produït l'explosió. Acaba de ser localitzat pels bombers, que han trobat  el cadàver en una cambra de bany del pis. De l'habitatge sinistrat, els bombers han tret  quatre bombones de butà. Les causes de la deflagració es desconeixen de moment. La Policia Científica s'ha fet càrrec de la investigació.

La resta d'afectats són ferits de caràcter lleu, si bé quatre han estat traslladades als hospitals Universitari i Perpetu Socors. L'explosió ha tingut lloc molt a prop del parc de bombers, els efectius dels quals encara estan actuant i la  zona continua tallada  per la policia.

Abans de passar l'explosió, el 112 havia rebut diverses trucades alertant d'una forta olor de gas  i la deflagració  s'ha produït just quan els bombers accedien al pis.  En aquell moment, un estava obrint la porta.

Veïns desallotjats a la zona LA CRÒNICA

El Periódico Extremadura, del grup Prensa Ibérica, ha pogut saber que  dues de les víctimes són agents de la Policia Local que han patit la caiguda de runa.  A més,  desenes de veïns han hagut de ser desallotjats. Molts esperen als cantons d'Hernández Soto amb González Serrano.

L'alcalde,  Ignacio Gragera, s'ha desplaçat fins a la zona,  on continuen treballant tots els equips d'emergències. L'ajuntament ha posat a disposició dels familiars psicòlegs i ha ofert allotjament als afectats que no puguin tornar als seus habitatges. Tot i que l'arquitecte municipal ha determinat que l'estructura de l'edifici no ha estat malmesa, el pis contigu presenta danys importants i en altres ha entrat molt de fum.

Segons els veïns,  al pis hi viu des de fa un any un home amb la seva parella. Ella no era a l'habitatge en aquell moment.

L'explosió s'ha sentit centenars de metres a la rodona.