La contundència amb què va actuar un agent de policia enfront d'una baralla a la carrer Alcalá de Madrid està revolucionant les xarxes. La seva intervenció sense vacil·lacions ha posat punt final a una baralla que s'ha viralitzat, aixecant aplaudiments entre els seus col·legues.

"Decisió i resolució". Aquesta descripció no deixa cap dubte. Tot i que els mètodes utilitzats poden ser objecte de debat, el resultat és inqüestionable: una resposta efectiva. Amb una actuació sense embuts, l'agent posa fi a la baralla. I a més a més, esdevé viral: la gravació d'un agent de policia de Madrid posant fi categòricament a una baralla ha generat aplaudiments en les xarxes entre els professionals del sector.

Segons es publica, la baralla va tenir lloc dissabte passat a la nit a la carrer Alcalá, a l'altura del districte de Ciudad Lineal i la carrer Arturo Soria. En les imatges es poden veure tres persones embrancar-se en una baralla. Un d'ells discuteix amb un altre, que arriba a colpejar-lo i deixar-lo a terra.

Aplaudiments del públic

Mentre forcegen, i veient que la persona que està a terra no es calma, dos agents arriben a la situació. Un d'ells, sense dubtar, s'acosta i li dóna un parell de bufetades que el deixen aclaparat. Des del costat del carrer on es grava el vídeo, s'escolten crits d'aplaudiments per l'acció. "Això mateix!", exclamen mentre el subjecten al terra i posen fi a la disputa.

Les imatges s'han compartit entre diversos grups policials, que també han aplaudit la intervenció de l'agent en vista de les agressions patides aquest estiu per altres col·legues i membres de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'Ertzainza.

Durant les darreres setmanes, s'han difós imatges on les agressions anaven en sentit contrari: ciutadans agredint agents. N'hi ha hagut exemples a Guardamar, Mallorca o Cuenca. Una situació que els sindicats del gremi han denunciat amb vehemència i que, de tant en tant, irromp a les notícies.