La Policia Municipal de Madrid i la Policia Nacional han rescatat a tres menors tutelats que van estar segrestats durant tres setmanes pels seus propis pares, els qui han estat detinguts per un presumpte delicte de sostracció de menors perquè no van retornar als nens al centre on vivien després d'una visita.

Els nens, de 9, 4 i 2 anys, van ser recollits pel seu pare del centre de tutela l'últim cap de setmana d'agost i van romandre fins a aquest dimarts en un domicili del carrer Antonio Antoranz, en el districte madrileny de Carabanchel, han informat a EFE fonts policials.

Alertats per l'absència dels menors del Centre de Residència Infantil Isabel de Castilla, en el districte de Vila de Vallecas, després de passar els dies 26 i 27 d'agost amb el seu pare -la seva mare tenia prohibit visitar-los-, els serveis socials van avisar de la desaparició.

Encara que en un primer moment la Policia Nacional ha manifestat que no van tenir constància del segrest fins al 14 de setembre, fonts de la Conselleria de Família, Joventut i Assumptes Socials asseguraven que es va notificar "el mateix dia de la sostracció".

Finalment, fonts de la Prefectura Superior de Policia de Madrid han confirmat aquesta tarda a EFE que el centre de tutela va interposar una denúncia el dia 28 en el Grup de Menors (GRUME).

La Policia Municipal, no obstant això, manté que no va tenir coneixement de la sostracció fins al passat dia 14. La intervenció, en qualsevol cas, no es va dur a terme fins a aquest dimarts.

Després de realitzar les perquisicions corresponents, la Policia Nacional i Municipal, en una operació conjunta, es van personar en el domicili de la parella, on es sospitava que estaven segrestats els menors.

Prèvia autorització judicial, els agents van tirar a terra la porta del domicili amb un ariet, trobant a tots dos progenitors amb actitud agressiva.

El pare va llançar un líquid a la cara dels policies i havien col·locat nombrosos objectes per a impedir l'accés a l'habitatge.

Després de ser preguntats pel parador dels nens, els detinguts van agredir als agents i van calar foc a una pila amb matalassos, cadires i altres objectes inflamables, per la qual cosa es va requerir la intervenció dels Bombers.

Una vegada dins, els menors van ser localitzats a l'habitació més allunyada de la porta, ocults dins d'un armari de paret, i van rebre atenció sanitària dels efectius del SAMUR-Protecció Civil.

La parella va ser detinguda per un presumpte delicte de sostracció de menors, incendi provocat i atemptat contra agent de l'autoritat.

Per part seva, els menors van ser traslladats de tornada al seu centre de tutela per agents del GRUME.