Després de detectar la presència de dos vehicles sospitosos entre Sant Carles de la Ràpita i Poble Nou, els agents van iniciar el seu seguiment en direcció sud. Arribats al camí vell de Vinaròs, els ocupants de la furgoneta van abandonar-la amb tot el carregament d'haixix i van aconseguir fugir del lloc amb el vehicle tot terreny.

Segons la versió del cos armat, una patrulla de la Comandància de Tarragona va detectar, cap a dos quarts d'onze de la nit, la presència d'un tot terreny i una furgoneta de grans dimensions circulant per un camí de terra adjacent a la carretera entre Sant Carles de la Ràpita i Poble Nou del Delta, procedents de la zona de cultiu de marisc.

En aquest moment, els agents haurien apreciat que la furgoneta anava 'molt carregada', fet que, unit a les circumstàncies del dia, hora i característiques del vehicle, els hauria fet sospitar que podria transportar haixix després de ser desembarcat aterra. També van considerar que el vehicle que la precedia, el tot terreny, podia estar actuant de 'guia itinerant'.

Efectuades les pertinents gestions amb la Central Operativa de Serveis sobre tots dos vehicles, la patrulla va ser informada que la furgoneta Mercedes Benz havia estat denunciada com a robada davant la Policia Local de Tortoda el passat 10 d'octubre. El tot terreny que anava al davant era un Jeep Grand Cherokee.

Un cop la comitiva es va incorporar a la N-340 , la Guàrdia Civil va decidir fer un seguiment dels vehicles sospitosos per intentar interceptar-los 'en el moment oportú', recuperar la furgoneta i detenir als seus ocupants. Amb aquest objectiu van alertar les patrulles pròximes i les del nord de la província de Castelló per coordinar el servei.

Els vehicles van dirigir-se en direcció sud prenent direcció Alcanar per la TV-3316 i, finalment, agafant una carretera rural coneguda com el Camí Vell de Vinaròs. Després de recórrer uns tres kms es van detenir bruscament a la meitat de la calçada i els dos ocupants de la furgoneta van abandonar-la per introduir-se en el tot terreny que els precedia, aconseguint fugir del lloc. Després d'emetre els corresponents avisos per intentar interceptar el tot terreny, els agents van comprovar que a l'interior de la furgoneta s'hi acumulaven 120 fardells d'haixix amb un pes de 4.100 kg.

L'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Comandància de Castelló va participar en la instrucció de les diligències mentre que l'EDOA de Tarragona ha estat l'encarregat de reprendre el seu desenvolupament i conclusió. Té constància de les actuacions el Jutjat d'Instrucció número 3 de Vinaròs.