Els Mossos d'Esquadra van detenir un conductor que circulava per la N-II amb una taxa d'alcohol 7 vegades superior a la permesa, i que va patir un accident en què el camió va quedar bolcat al mig de la calçada, impedint el pas dels vehicles en els dos sentits de la marxa.

La policia autonòmica ha informat avui que sobre les 16.30 hores d'ahir agents de Tràfic es van desplaçar fins a Capmany perquè un camió havia sortit de la via al quilòmetre 769, quan el conductor intentava realitzar un canvi de sentit per dirigir-se cap a La Jonquera.

A conseqüència de l'accident, el camió va quedar creuat a la carretera, tallant la circulació en els dos sentits de la marxa, una situació que els agents van resoldre poc estona després d'arribar donant pas alternatiu als vehicles que estaven esperant.

Els Mossos van comprovar que el conductor del camió havia resultat il·lès, però es van adonar que mostrava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques.

La prova d'alcoholèmia que li van practicar va donar una taxa d'alcoholèmia d'1,04 mg/l d'aire aspirat, gairebé 7 vegades més dels permès, si es té en compte que en el cas dels conductors de vehicles pesats el límit és de 0,15 mg/l.

Davant aquesta situació els Mossos van detenir Stanislaw Michal P, de 49 anys i nacionalitat polonesa, acusat d'un delicte contra la seguretat del tràfic per circular sota els efectes de begudes alcohòliques i el camió va ser tret del mig de la calçada i traslladat a un dipòsit.

El detingut ha passat avui a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Figueres.