Agents de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van saber que entre el dia 25 i el 27 d'octubre algú havia forçat el cadenat i la porta metàl·lica d'una empresa d'un polígon industrial de Castell d'Aro, hi havia accedit i havia sostret uns 3.800 litres de gasoil d'un dipòsit.

Uns dies abans, el 15 d'octubre, els agents ja havien tingut coneixement que, en un domicili en construcció a Sant Antoni de Calonge, uns lladres havien rebentat la porta d'un traster on hi havia un dipòsit de gasoil i n'havien extret uns 700 litres.

El dia 1 de novembre els lladres van tornar a l'empresa on ja havien robat a finals d'octubre, però en aquesta ocasió no ho van aconseguir. No obstant això, els dies 6 i 7 de novembre dues empreses del mateix polígon industrial van ser víctimes d'un robatori de combustible. En un cas, els van sostreure uns 200 litres de gasoil del dipòsit d'un autocar i en l'altre cas 75 litres del dipòsit d'un camió. Els lladres havien robat 4.775 litres amb els 4 robatoris comesos entre finals d'octubre i començaments de novembre.

Les indagacions policials iniciades arran del primer robatori havien evidenciat similituds entre tots els fets, la majoria concentrats en una mateixa zona i sempre amb la finalitat d'extreure gasoil. Això va fer pensar als investigadors que els autors podrien ser els mateixos. Més endavant van descobrir que eren persones que extreien el gasoil i el buidaven en garrafes o en el dipòsit d'un vehicle tot terreny. Amb els indicis recopilats, els agents van poder esbrinar la identitat del lladres i els van detenir el dia 10 de novembre.

Un dels detinguts, Arman S, ja havia estat detingut el dia 5 de novembre, juntament amb una altra persona, en relació amb el robatori amb força a l'interior d'un vehicle aparcat en un carrer de Castell - Platja d'Aro. De l'interior del turisme, n'havien sostret diferents objectes, entre els quals un talonari de xecs. Posteriorment, els autors dels fets van intentar cobrar un dels xecs robats, moment en què els mossos els van detenir.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols que els va deixar en llibertat. Un d'ells, Edoward P, resideix il?legalment al país, una circumstància que els mossos han posat en coneixement del Ministeri Fiscal per tal que realitzi els tràmits oportuns.