Els agents que van fer la detenció en el marc d'un dispositiu per localitzar lladres que actuen als aparcaments de camions de la localitat. Els detinguts portaven vàries tisores i una navalla amb la punta doblegada que havien usat per robar a l'interior dels camions i també una targeta de crèdit que es va comprovar posteriorment que havia estat sostreta d'un camió dos dies abans en el mateix aparcament.

Al voltant del migdia, els agents van observar un cotxe que es passejava molt lentament pel costat dels camions i van fixar-se que els seus dos ocupants observaven amb atenció els vehicles aparcats. A més, els policies van veure que, quan el turisme sortia del pàrquing, l'acompanyant va fer uns moviments sospitosos, ajupint-se com si intentés amagar alguna cosa a la zona dels peus.

Després d'observar aquests fets, els mossos van aturar el vehicle al voral de la carretera N-II i van escorcollar els dos homes. Van trobar que un d'ells, Relja B., portava amagades, al mitjó de la cama dreta, unes tisores amb la punta doblegada i una bosseta de marihuana. A l'altre home, Mislav V., li van localitzar a l'interior del moneder una paperina de cocaïna i una targeta de crèdit a nom d'una empresa de Castelló.

Acte seguit, els agents van escorcollar el vehicle, a l'interior del qual van localitzar -ocults en una cavitat al darrere del cendrer-) tres tisores com les que Relja B. duia i una navalla que també tenia la punta doblegada.

Una vegada a comissaria, els agents van fer els comprovacions necessàries per poder saber a qui pertanyia la targeta de crèdit trobada a l'interior del cotxe i, instants després, van saber que havia estat sostreta el dia 12 de novembre, a la Jonquera, de l'interior de la cabina d'un camió. Amb totes les proves i els indicis recollits, els mossos van detenir els dos ocupants del cotxe.

Els detinguts, de qui Mislav V. té antecedents, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va ordenar-ne la llibertat amb càrrecs. Relja B. resideix il·legalment al país, una circumstància que els mossos van posar en coneixement del Ministeri Fiscal per tal que realitzi els tràmits oportuns.