Al jove, Adrià C.A., de 20 anys i nacionalitat espanyola, li imputen un delicte de desordres públics. Es va enfrontar als Mossos que formaven la barrera policial que impedia que la manifestació s'endinsés a La Rambla. El detingut és estudiant de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB).

Diversos estudiants es van concentrar ahir davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra al barri de les Corts de Barcelona després de saber que Adrià C.A. va ser detingut per la policia "quan tornava cap a la seva casa", segons el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Arnau Mallol.

En declaracions a Europa Press, Mallol va concretar que, com a mínim, quatre persones van ser ateses en diversos centres hospitalaris per contusions, dos trencaments als canells, i un altre amb ferides lleus en una cama. Tot i això, va assenyalar que unes 20 més van quedar ferides després de la càrrega, tot i que cap ha denunciat encara els fets.

Durant la manifestació, els estudiants van voler desviar-se del traçat establert i baixar per La Rambla. En aquell moment es va produir un enfrontament amb els Mossos d'Esquadra, que van carregar contra els estudiants i un fotògraf va resultar ferit al llavi.

Segons han informat els Mossos a Europa Press, cinc membres de la policia van resultar contusionats lleus, i un ferit per les cremades dels petards que van llançar els estudiants.