Segons ha informat avui la policia en un comunicat, entre els arrestats hi ha els autors de les falsificacions, dos homes i una dona que confeccionaven els documents, sobretot permisos de residència espanyols, certificats de registre de NIE, cartes d'identitat italianes, cartes d'identitat i permisos de conduir portuguesos, i nòmines falses.

Els tres falsificadors, de nacionalitat brasilera, feien aquesta activitat des de feia més d'un any i havien obtingut quantiosos beneficis. Els seus destinataris eren en la majoria ciutadans brasilers en situació irregular a Espanya, que els adquirien amb l'objectiu d'aparentar estatus legal i obtenir feina, després de pagar 600 euros pels documents falsos.

La investigació es va iniciar fa tres mesos després de la detenció a València d'un ciutadà brasiler que portava documentació falsa i que es disposava a lliurar cinc permisos de residència per a estrangers i un permís de conduir portuguès, també falsificats, a les persones per a les quals havien estat confeccionats. Al costat va ser arrestat un altre brasiler que es va identificar igualment amb un carnet d'identitat i un permís de conduir portuguesos que presentaven les mateixes característiques falses.

Les investigacions fetes van portar els agents a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), població en què es confeccionaven els documents. Després d'un exhaustiu treball es va poder identificar i localitzar els autors de les falsificacions i els intermediaris.

A Barcelona van ser detingudes dues persones, set a Santa Coloma de Gramenet, una a Sant Feliu de Llobregat i una altra més a l'Hospitalet de Llobregat. Quatre persones més van ser detingudes a València i una a Albacete, aquesta última de nacionalitat espanyola.

DOS LABORATORIS PER A FALSIFICACIONS

A més, es van portar a terme dos registres a Santa Coloma de Gramenet i un a Barcelona, en què els agents van descobrir dos laboratoris on elaboraven les falsificacions. Es van intervenir quatre ordinadors, tres impressores, dues laminadores, dues talladores, segells secs i humits i altres útils per confeccionar les còpies. També van confiscar cinc permisos de residència, vint certificats de NIE i sis permisos de conduir portuguesos falsificats, així com joies, mòbils i 1.240 euros en efectiu.

L'operació ha estat coordinada pel Servei Central de Falsedats Documentals, de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, amb la col·laboració de les UCRIF de Barcelona i València, i la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres d'Albacete.