El detingut, Abdelhak K., va robar un telèfon mòbil, capses de bombons i ampolles de licor i cervesa. L'home va esberlar un dels vidres de l'aparador per entrar a la benzinera i es va fer talls al peu esquerre, a la cara i al coll. Els Mossos el van enxampar mentre carretejava el seu botí per la carretera del Far d'Empordà. El detingut es troba en situació il·legal. Després de declarar davant el jutge, ha quedat en llibertat.

Els fets van tenir lloc la matinada d'aquest divendres passat 21 de novembre. Cap a un quart d'una de la nit, una patrulla dels Mossos d'Esquadra que feia tasques de seguretat ciutadana van observar un home amb conducta sospitosa. El jove es trobava en un camí de terra situat al costat de la carretera del Far d'Empordà a Figueres. Portava una jaqueta amb l'anagrama d'una benzinera i carretejava una bossa de plàstic.

Els agents van veure com l'home tenia talls a la cara, al coll i sagnava pel peu esquerre. Quan s'hi van acostar, el jove es va posar molt nerviós i va intentar fugir. Els agents el van intentar aturar, però l'home es va posar molt nerviós i va provar de desempallegar-se'n. Va donar una puntada de peu a un dels mossos i va fer caure un agent.

Quan la patrulla el va poder reduir, el van escorcollar i en una de les butxaques de la jaqueta li van trobar dos telèfons mòbils. A l'altra, hi portava tres paquets de bombons. Els agents van mirar què hi havia a l'interior de la bossa i hi van trobar tres ampolles de licors i dues llaunes de cervesa.

La patrulla va anar fins a una benzinera propera, situada a l'encreuament de la sortida de Figueres i la carretera del Far d'Empordà, i van veure com tenia un dels vidres de l'aparador esberlats i algú hi havia entrat a robar. Els agents també van veure com l'interior del local estava remenat i hi havia sang al terra de l'establiment.

La patrulla es va posar en contacte amb un responsable de la benzinera, que va reconèixer tots els objectes robats (excepte un telèfon mòbil). Per aquest motiu, els agents van detenir Abdelhak K. per un delicte de robatori amb força i un altre d'atemptat a agents de l'autoritat.

Els Mossos d'Esquadra van veure com el jove, de 31 anys i procedència marroquina, es trobava en situació il·legal i van posar aquests fets en coneixement del ministeri fiscal. El detingut va passar el mateix divendres 21 al matí a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres. Després de prendre-li declaració, el jutge va disposar la seva llibertat amb càrrecs.