25 de novembre de 2008
25.11.2008
Mossos d'Esquadra

Set lladres assalten un mas del Milà i agredeixen dos germans amb destrals, barres de ferro i una escopeta de balins

25.11.2008 | 13:10

Una banda de set encaputxats van assaltar un mas del Milà i van agredir dos germans, que van haver de ser hospitalitzats. Els fets van tenir lloc dijous passat a la tarda. Des dels Mossos no es vol donar cap informació, donat que el cas està sota investigació.

Per la seva banda, l'alcalde del Milà, Antonio Palau, ha explicat a l'ACN que els lladres, que s'expressaven en espanyol, van actuar amb molta violència, perquè tenien per objectiu trobar una caixa forta, donat que els germans, veïns de la Pobla de Mafumet, hi tenen un negoci de trencar avellanes. Dos dels lladres es van quedar vigilant, i cinc s'hi van acostar en cotxe i només arribar ja van agredir un dels germans.

Acte seguit, va sortir del mas l'altre germà i també van començar a pegar-lo, exigint que els diguessin on era la caixa forta, mentre les víctimes repetien que no n'hi havia. Segons l'alcalde, els lladres -alguns serien espanyols, i altres marroquins-, anaven amb la cara tapada i armats amb barres de ferro i destrals, que van utilitzar per pegar els germans. A un dels germans li van donar un cop al cap amb una destral. Després, els assaltants van agafar una escopeta de balins -del fill d'un dels amos- i van començar a disparar a la panxa d'un d'ells. Segons l'alcalde, aquest, ferit de més gravetat, es troba hospitalitzat a Joan XXIII, després d'haver estat operat a l'estómac, mentre l'altre ja està donat d'alta del Pius de Valls.L'alcalde afirma que els lladres van rebentar parets per trobar la caixa forta, i que podrien haver matat el gos dels propietaris. Finalment, va arribar la dona d'un dels germans, que duia a sobre uns 4.000 o 5.000 euros en efectiu, segons l'alcalde. Els lladres li van prendre immediatament aquests diners i van abandonar la finca, situada a un quilòmetre del poble.Palau afirma que mai havia ocorregut un fet similar al Milà, on hi viuen 180 veïns, i creu que no és casual, sinó que els lladres hi van anar 'expressament' i que devien tenir vigilada la masia, que està aïllada cap baix al riu -era una paperera abandonada. Ara, segons l'alcalde, hi tenen vigilància privada i és possible que marxin perquè 'estan molt espantats'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema