El noi, Juan P. J., ciutadà espanyol i veí de Barcelona, havia tingut un accident en una rotonda que uneix la carretera C-65 amb la N-II i es va donar a la fuga en direcció a Quart (Gironès), segons van declarar els altres implicats en l'accident. Els mossos el van localitzar al carril d'incorporació a la C-65 i van veure que en els avançaments que feia obligava els altres conductors a desplaçar-se cap al voral d'emergència per evitar un accident. El detingut té antecedents amb detencions per delictes contra la seguretat viària.

Els fets van passar la matinada del dissabte 22 de novembre. Quan els agents el van detenir van veure que no havia obtingut mai el permís de conduir i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia. Els mossos van detenir també per atemptat als agents de l'autoritat l'acompanyant del conductor, Samanta Patrícia P. C., espanyola de 19 anys i veïna de Barcelona.

Quan els van detenir, a la incorporació de la C-65, el conductor va ignorar els senyals acústics i lluminosos dels mossos perquè s'aturés, però va acabar sortint de la carretera i va xocar contra una tanca de seguretat. Quan els agents es van adreçar al vehicle per identificar-ne els ocupants, l'home que estava al volant va agredir un dels agents. Un cop a fora del vehicle (els mossos van haver de fer-lo sortir emprant la mínima força imprescindible), l'individu va continuar donant puntades de peu i cops de puny, de manera que els agents van detenir-lo com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària i d'un altre d'atemptat als agents de l'autoritat.

En comprovar que l'home conduïa malgrat no haver disposat mai de cap permís, i en negar-se a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia, Juan P. J. també va quedar detingut com a suposat autor d'aquests dos altres delictes contra la seguretat viària.

Pel que fa a la dona que acompanyava al conductor, va quedar detinguda per atemptat als agents de l'autoritat ja que, un cop a l'exterior del cotxe i en veure el seu company emmanillat, també va agredir els mossos.