El processat s'enfronta a sis anys de presó, després que els agents comissessin a la parella haixix i cocaïna al Sector Moixó d'Empuriabrava. Durant el judici, però, l'acusat ha aprofitat per mantenir que ell no havia matat la seva companya. Ha dit que dona havia mort arran de les drogues que prenia.

El judici que s'ha celebrat aquest dijous a l'Audiència de Girona ha portat a la banqueta dels acusats el company de la jove francesa morta aquest estiu en un apartament d'Empuriabrava. El cas que es jutjava, però, no era aquest crim. Feia referència a un afer de drogues que havia tingut lloc al sector Moixó d'Empuriabrava el maig del 2007.

Inicialment, tant el detingut com la víctima hi estaven imputats, ja que els Mossos d'Esquadra havien trobat més de 200 grams d'haixix i uns 55 de cocaïna al cotxe de la parella. Però l'assassinat de la jove aquest passat estiu, suposadament a mans de Najib H., ha portat només el seu company a la banqueta dels acusats.

Durant la seva declaració, Najib H. ha dit que tant ell com la seva companya consumien droga habitualment, i que se solien gastar uns 1.500 euros al mes per comprar-ne. El dia 6 de maig del 2007, el processat ha explicat que la parella va trobar-se amb el seu venedor habitual a la terrassa del bar Sant-Tapas d'Empuriabrava.

Najib H. va deixar el cotxe al venedor perquè li anés a buscar droga i li deixés en una bossa de plàstic a dins el vehicle. Quan el venedor va tornar, el processat es va discutir amb ell perquè no es van posar d'acord amb el preu. L'acusat ha relatat com, de les paraules van passar a les mans, i diversos traficants el van estomacar.

Tres mesos a la presó

Va ser aleshores quan van arribar els Mossos d'Esquadra i el van detenir, després d'escorcollar el cotxe i trobar-li 264,650 grams de haixix i 55,71 grams de cocaïna amb pureses d'entre el 20 i el 45%. En total, la droga tenia un valor aproximat de 4.203,03 euros al mercat negre. L'home va passar-se tres mesos a la presó.

Tot i que el cas que es jutjava era específicament per drogues, Najib H. ho ha aprofitat per fer referència al crim. Ha sostingut que la seva dona consumia habitualment heroïna i cocaïna, i que quan va sortir del centre penitenciari, va veure com la jove -tot i estar embarassada- continuava comprant-li droga al venedor. 'Això va ser el que la va matar', ha dit Najib H. durant la seva declaració.

Després de la vista oral, el processat ha aprofitat també el seu darrer torn de paraula per reiterar que la seva companya havia mort a conseqüència d'una sobredosi, i que ell no l'havia matada. Al final del judici, el fiscal ha mantingut la demanda de sis anys de presó per un delicte contra la salut pública. La defensa sol?licita l'absolució.

Crim a Empuriabrava

El crim que va acabar amb la vida de la jove francesa va tenir lloc aquest 16 de juny passat a l'apartament que compartia la parella. Precisament, va ser el mateix Najib H. qui va alertar els Mossos d'Esquadra, i els va dir que s'havia trobat la noia morta a terra del domicili, situat al número 210 del carrer Sant Maurici de la urbanització d'Empuriabrava. Al costat del cadàver hi havia la seva filla, d'uns cinc mesos d'edat.

El fet que el cos de la jove presentés diverses patacades va fer sospitar de seguida els investigadors, que es van endur el company fins a la comissaria de Roses per prendre-li declaració. Allà mateix el van detenir per un delicte d'homicidi. Najib H., de 33 anys i nascut al Marroc, va ingressar aquella mateixa setmana a la presó de Figueres, on continua intern en espera del judici.