El tribunal considera provat que el processat, aprofitant que tothom dormia, es va esmunyir a dins l'habitació on dormia la noia, li va abaixar els pantalons i li va tocar els genitals amb la llengua i el dit. A més de la pena, la sentència li prohibeix a acostar-se a la víctima durant 3 anys i a pagar-li 3.000 euros d'indemnització.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Maria Teresa Iglesias, considera provat que el processat va cometre un delicte d'abusos sexuals. Els fets van tenir lloc cap a les 7 de la matinada del dia 4 de juny del 2006.

El processat, que viu a Barcelona, s'allotjava en una casa rural de Castellfollit de la Roca. En una altra habitació de la mateix establiment, hi dormia la víctima i la família de la seva cosina. Segons ressalta la sentència, 'mentre els demés ocupants de la casa estaven dormint', Vélez es va esmunyir a dins l'habitació de la víctima, i mentre estava 'profundament adormida', li va abaixar els pantalons del pijama i li va fer tocaments als genitals amb la llengua i un dit.

La noia es va despertar sobresaltada i l'acusat va fugir corrents de l'habitació. El tribunal considera provat que hi va haver delicte d'abús sexual, i condemna el processat a un any de presó.

A més, també li imposa la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la víctima, del seu domicili i del seu lloc de treball, durant un termini de tres anys. En matèria de responsabilitat civil, li imposa el pagament d'una indemnització de 3.000 euros a la noia.