Segons han informat fonts de l'Hospital de Bellvitge, en aquest centre sanitari roman ingressada una persona a causa de l'explosió en estat molt greu. L'Hospital de la Vall d'Hebron ha informat que manté ingressades set persones, cinc adults i dos nens, en estat greu.

Als últims dies s'ha donat l'alta a diversos ferits que, tot i així, hauran d'estar sotmesos a un estricte control mèdic ja que el seu sistema immunològic ha quedat molt afectat.

Pel que fa a la zona del sinistre, els veïns han recuperat una certa normalitat. Als edificis de l'entorn es va recuperar el subministrament de gas a final de desembre, de manera que tots els veïns van poder tornar a fer vida normal a les seves cases. Això va permetre al consistori desmantellar el dispositiu especial d'atenció als veïns.

Per la seva banda, les onze famílies que es van quedar sense habitatge a causa de l'explosió ja han estat reallotjades en pisos de Gavà (Baix Llobregat) i han rebut les ajudes econòmiques que concediex la Generalitat de Catalunya.

"Ara seguim buscant solucions de futur i treballant per determinar on s'ubicaran els seus habitatges definitius", ha explicat a Europa Press l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera. L'Ajuntament ja disposa del projecte per a l'enderroc de l'edifici sinistrat elaborat per Adigsa, "però no es podrà enderrocar fins que ho decreti el jutge, ja que ha obert diligències penals per l'explosió", segons Balsera.

Paral·lelament, l'Ajuntament també impulsarà un pla per a la millora urbanística del barri de Ca n'Espinós, tradicionalment aïllat de la resta de la ciutat i amb problemàtiques socials.

"Creiem que el barri ha de tenir vida pròpia. Per a això, hem de modificar el planejament urbanístic per poder situar més habitatge, al barri, de manera que el puguem aproximar més amablement a la ciutat", ha comentat l'alcalde.