04 de gener de 2009
04.01.2009
Aquest diumenge

Un terratrèmol de 2,6 graus a l'escala de Richter afecta l'Alt Urgell

04.01.2009 | 15:32

Un terratrèmol de 2,6 graus a l'escala de Richter ha afectat aquest diumenge al matí la comarca de l'Alt Urgell, segons ha informat l'Institut Geològic de Catalunya. El moviment sísmic s'ha produït a dos quarts de nou del matí i ha tingut com a epicentre la població de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell).

El terratrèmol s'ha pogut percebre a la Seu d'Urgell i a la comarca, tot i que no hi ha hagut danys materials ni personals. L'últim moviment sísmic a Catalunya va tenir una intensitat de 3,8 graus i es va registrar el passat 16 d'agost enmig del mar. En aquest cas, va ser percebut al Maresme i la Selva, i tampoc va provocar danys.

El caporal Julià de la Policia Local de la Seu d'Urgell ha explicat que l'Institut Geològic de Catalunya els ha avisat del terratrèmol i d'aquesta manera han pogut informar als diversos veïns que han trucat per interessar-se. El caporal també ha explicat a l'ACN que el terratrèmol s'ha notat però que no s'ha registrat cap dany material ni personal.

A l'Alt Urgell, l'últim terratrèmol amb epicentre en aquesta comarca es va produir l'agost del 2007 i va tenir una intensitat de 2,4 graus. Anteriorment, el 2005 n'hi va haver un de 2,9 graus, i el 1997 un altre de 2,8.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema