Els dos joves vigilaven amb prismàtics un mas aïllat de la zona de l'Hostal del Sol i, pensant que no hi havia ningú a dins, van accedir per una finestra del primer pis gràcies a una escala de mà. Un cop a dins i després de regirar vàries estances de la casa, van entrar en una habitació on es van trobar el fill del propietari dormint. Al ser descoberts, van fugir corrents del lloc amb joies i una arma però van ser detinguts poc després a Olot.

Els detinguts són de nacionalitat espanyola i ambdós veïns d'Olot. Es tracta d'Oriol Oriol B. H., de 22 anys, i Àngel N. N., de 21 anys.

Els mossos van rebre l'avís de què havien entrat a robar a un mas d'Olot a les onze del matí i, gràcies a la descripció del vehicle que havia fet el fill dels propietaris, van detenir els presumptes autors dels fets mitja hora després a l'avinguda Europa. A l'interior del vehicle, els hi van trobar les joies que s'havien sostret de la casa i també una arma.

Segons va explicar el fill dels propietaris, un cop els lladres van ser descoberts van fugir corrents del mas. El fill va sortir al balcó de la casa i va disparar un tret a l'aire amb una escopeta de caça i el seu tret va ser respost. Però el jove no va poder veure d'on provenia el tret.

Un cop detinguts els presumptes autors i reconstruït el cas, es va poder demostrar que el tret l'havien disparat els dos joves amb l'arma que havien sostret de la casa. En el moment de la detenció, es van poder recuperar tant l'escopeta robada com també les joies.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d'Olot el dia 7 de gener i van quedar en llibertat amb càrrecs.