La policia estatal ha detingut dos membres d'una xarxa de prostitució que explotava tres dones russes les 24 hores dels set dies de la setmana. Els agents van inspeccionar el prostíbul situat al carrer Terç Miquelets el novembre passat i van detenir la 'madame' de la sauna, de nacionalitat lituana. Van quedar per arrestar el propietari del local i la seva dona perquè vivien entre Alemanya i Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà) i, en aquell moment, no eren al país. La policia es va assabentar fa poc que havien tornat i van detenir-los la setmana passada, el dia 20. Les dones explotades cobraven menys del 50% del que facturava el bordell als clients. Dues d'elles estaven en situació irregular.

El 16 de novembre la policia va detenir la 'madame' per delicte d'immigració il·legal relatiu a la prostitució i contra els drets dels treballadors. Van comprovar que els serveis del bordell costaven 60 euros de mitjana, a repartir a parts iguals entre la direcció i les dones. No obstant això, del percentatge de les víctimes hi descomptaven la seva manutenció i l'allotjament. Les dones estaven obligades a treballar tot el dia, de dilluns a divendres, i les obligaven a atendre els clients fins i tot quan estaven dormint.

El passat novembre va quedar per detenir el principal encarregat i propietari del bordell del carrer Terç Miquelets i d'un altre, situat al carrer Canigó. Tampoc van poder detenir la seva dona, que havia fet de 'madame' al local del carrer Terç Miquelets. En el moment de la inspecció eren a Alemanya.

Finalment, la setmana passada van poder detenir-los. Les seves identitats són Thomas M., de 52 anys i la seva dona, una ucraïnesa de 42 anys. A l'home se l'acusa de delictes de detenció il·legal, contra la integritat moral, immigració il·legal relativa a la prostitució i contra els drets dels treballadors.

La història d'aquestes dones explotades no es remunta només a Girona. L'abril del 2009 les va captar a Rússia un individu que els va prometre una feina a l'estat espanyol en el camp de l'hostaleria. No obstant això, van arribar a El Ejido (Almería), i les van obligar a fer de prostitutes. Van estar-hi vuit mesos i, llavors, Thomas M., els va oferir treballar en les dues cases de relax que tenia a Girona.