Un jurat de Manchester ha declarat culpable d'onze delictes de pederàstia Martin Smith, el marit de la parricida de Lloret. El jurat ha considerat provat que Smith va violar, intentar violar i assetjar indecentment una menor entre el 1995 i el 2004. La seva esposa, Lianne Smith, està empresonada a Girona per la mort dels seus dos fills, de només cinc i onze mesos. Durant el procés, Lianne Smith ha declarat a través de videoconferència que Martin és 'generós i bona persona'. A més, la dona ha explicat que la parella va fugir a Espanya per 'protegir' la seva filla Rebeca. El jurat ha considerat que Smith va violar reiteradament durant anys la seva víctima i emetrà sentència en els propers dies.

A través dels seus advocats, la víctima dels abusos sexuals d'Smith s'ha mostrat satisfeta amb la decisió del jurat, però ha lamentat la durada del procés. 'Ell va allargar la meva agonia escapant-se a l'estranger', ha explicat la noia. Lianne i Martin Smith van fugir a l'Estat espanyol el novembre del 2007 després que ell quedés en llibertat sota fiança en l'inici de les investigacions per aquest cas de pederàstia.

La parella es va amagar a Barcelona amb la seva filla de dos anys, Rebeca. En aquell temps van tenir un nadó, Daniel. Durant el judici, Lianne Smith ha explicat que van decidir marxar per 'protegir' Rebeca. 'Vam marxar per protegir-la dels serveis socials de Staffordshire i, en particular, per protegir-la dels treballadors socials, que tenien la missió de treure'ns la nostra filla', ha assegurat Lianne Smith durant el judici a través d'una videoconferència. Segons ella, els serveis socials havien 'amenaçat' en retirar-li la custòdia de la menor.

El 7 de maig passat els Mossos d'Esquadra van detenir Martin Smith per l'ordre europea que pesava sobre ell. Martin Smith va ser aleshores extraditat a Anglaterra, i la seva dona va asfixiar els dos menors a l'habitació de l'hotel Miramar de Lloret de Mar. Els nens, Rebeca i Daniel, de només 5 anys i onze mesos, van morir asfixiats amb una bossa de plàstic. Lianne, que va confessar l'assassinat, està tancada a la presó de Girona. La dona va assegurar aleshores que va matar els seus dos fills per por a perdre'ls arran de la nova detenció del seu marit.

Durant la seva declaració al judici al seu espòs, Lianne ha negat que l'home sigui violent i ha defensat que és 'generós i bona persona'. 'Martin, des del primer dia, em va semblar la persona més honesta que he conegut mai. Podíem parlar de tot', ha assegurat la parricida de Lloret des de la videoconferència. Segons el assistent, la dona es veia serena al vídeo, que era en blanc i negre.