16 de març de 2011
16.03.2011
Sol·liciten protecció policial

El col·lectiu pakistanès demana més policia a Barcelona

Després de les morts de dos compatriotes en tres dies a la ciutat

10.03.2011 | 12:02

Treballadors Pakistanesos reclama un enduriment de les penes per als multireincidents després de les morts de dos compatriotes en tres dies

El col·lectiu pakistanès està preocupat després de les morts de dos dels seus compatriotes a Barcelona. El vicepresident de l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya, Abid Hussain, ha explicat a l'ACN que entre el col·lectiu hi ha una certa por pels últims esdeveniments i creuen que falta protecció policial. Hussain ha dit que 'no hi ha molta protecció' i que de vegades quan truquen, els agents triguen en arribar.

Afegeix però que un dels principals problemes és que el càstig per als lladres és lleu i demanen un enduriment de les penes per evitar la multireincidència. Hussain ha explicat la necessitat de que la seva associació i altres s'uneixen per tractar la problemàtica.

La nit de dissabte a diumenge un jove de 18 anys, botiguer del carrer Sant Pere Més Alt, va morir a causa d'un tret. Ahir, els Mossos d'Esquadra van trobar un home, també d'origen pakistanès, mort i amb evidents signes de violència al seu domicili del barri de Sant Martí de Barcelona. Així, en tres dies la comunitat pakistanesa ha registrat dues morts a la capital catalana.

'No és normal, abans no era així', ha declarat Hussain, que ha afegit que la crisi està contribuint a aquest augment dels actes violents. El vicepresident de l'associació ha detallat que després de conèixer la segona mort, els membres de l'associació es van reunir per tractar el tema. L'objectiu és parlar amb més entitats per arribar a una postura comú i poder parlar amb l'administració per abordar el tema.

Hussain creu que un dels principals problemes és que els presumptes lladres o agressors 'en només 70 hores surten a la presó i tornen a començar perquè saben que no els hi passarà res'.

El vicepresident creu que el fet que molts dels seus compatriotes regentin supermercats i botigues que obren durant moltes hores no els exposa més al perill, ja que ha considerat que els casos que es coneixen de robatoris o agressions es donen a qualsevol hora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook