Efectius de la Guàrdia Civil han detingut a Pinós (Alacant) un home que presumptament a finals del mes d'abril va ruixar amb un líquid inflamable un gos i li va calar foc després, el que li va provocar cremades de diversa consideració, segons ha informat en un comunicat aquest cos policial.

Els fets van tenir lloc cap a les 15.00 hores del passat dia 27 d'abril, quan una veïna del municipi va observar com un gos corria per un dels carrers amb el llom en flames.

En aquest moment, la dona va intentar apagar el foc, alhora que aconseguia retenir l'animal i avisar al seu amo, ja que el gos s'havia refugiat sota un cotxe que estava estacionat a la porta del domicili del propietari.

Així, un cop que l'amo es va fer càrrec de l'animal, el va traslladar fins a la clínica veterinària de la localitat on li van curar les ferides. El gos encara necessita assistència veterinària per poder recuperar-se de les lesions sofertes.

Al detingut, de 31 anys i nacionalitat espanyola, se li imputa la presumpta comissió d'un delicte de maltractament d'animals domèstics, i ha passat a disposició de l'autoritat judicial.