Els Mossos de Barcelona han detingut dues persones per un delicte d'estafa i un altre en grau de temptativa a dues joieries de Barcelona. El valor estafat superaria els 3.000 euros. La policia creu que els detinguts es dedicaven a vendre peces a joiers com si fossin d'or massís, malgrat que no ho eren. Tenien un bany d'or elevat, però l'interior era de plom o un altre metall pesant, cosa que feia incrementar-ne el pes i el valor.

A més, els Mossos expliquen que els estafadors perfeccionaven l'engany falsificant el segell que indica els quirats de la peça i altres elements que usa el gremi de joiers per marcar les joies. Tot plegat, tenia l'objectiu de camuflar la falsificació, ja que l'única manera de detectar-la era fent un tall a la peça, un procediment poc habitual que només es fa quan se sospita que la peça és dolenta.

Arran de les dues primeres detencions es va detectar una probable vinculació amb tres individus més que es dedicarien a la mateixa activitat. Per això es va establir un dispositiu de seguiment i vigilància i se'ls va poder detenir poc després que intentessin cometre una nova estafa en una joieria de Tarragona. En aquest cas, el valor del frau hauria estat pròxim als 3.000 euros.

En el moment de les detencions, els agents van intervenir als presumptes estafadors 400 euros i cinc cadenes daurades metàl·liques en imitació d'or.

Els detinguts són Aleksandar B., de 46 anys; Brigite B., de 42; Mile F., de 43, i Nikolic T., de 38 anys, tot ells de nacionalitat sèrbia, a més d'Erika K., de 36 anys i de nacionalitat hongaresa.