La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat, a dos quarts de set del vespre, la fase d'alerta del Pla especial d'emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (Transcat), un cop retirat el camió de gas butà accidentat aquest dimecres al migdia a l'AP-7, al seu pas per Fogars de la Selva. En l'accident, ha mort el conductor del camió, Antonio Miguel B. G., de 57 anys, veí de Cerdanyola del Vallès i nacionalitat espanyola, mentre que el conductor de l'altre camió ha resultat ferit lleu. Hores abans, un altre camió ha bolcat i s'ha incendiat a Fogars de la Selva. El conductor ha resultat ferit lleu.

Segons Protecció Civil, les tasques d'aixecament i retirada del camió han estat dificultoses i lentes, per l'estat en què ha quedat la cisterna després de l'accident, però finalment no ha calgut fer transvasament ja que la cuba anava pràcticament buida.

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), com a conseqüència del sinistre, s'ha hagut de tallar la calçada en sentit nord i s'han fet desviaments per la sortida d'Hostalric. Posteriorment, des de les 14.22 fins a les 15.14 h, també s'ha restringit tota la calçada a Sant Celoni en sentit nord i es desviava el trànsit per la sortida de Sant Celoni, i des de les 15.11 fins a les 18.11 h, només hi ha hagut un carril obert a l'altura del pk. 96, en sentit nord. A hores d'ara, però, només resta un carril tallat per tasques de manteniment, atès que la biona i el ferm han quedat danyats. Aquesta restricció es mantindrà al llarg de tota la nit.

En total, hi han actuat 8 patrulles de Mossos d'Esquadra i 2 ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). També hi han intervingut els Bombers de la Generalitat.

A pocs centenars de metres, també a Fogars de la Selva, s'ha produït un altre accident amb un camió implicat, que ha bolcat i s'ha incendiat. En aquest cas, la calçada ha estat tallada en sentit Girona i s'ha desviat el trànsit cap a la N-II per la sortida d'Hostalric. Posteriorment, passades les onze del matí, han quedat 2 carrils tallats en sentit nord i 1 carril en sentit sud. Aquesta nit quedarà tallat 1 carril en sentit nord per tasques de manteniment també per danys materials a la via.