Un jurat popular jutjarà a partir d'aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona una noia per l'assassinat del seu nadó a mans d'un altre home perquè el va deixar amb ell sabent que era un maltractador, segons la fiscalia. La noia també està acusat de maltractar el nen, de nou mesos i donar-li cocaïna de forma continuada. L'home era un familiar llunyà de la mare del nen i també està acusat d'assassinat, en haver donat múltiples cops al nen fins que va morir. La noia, que va parir amb 17 anys l'abril del 2007, va canviar de domicili múltiples vegades en pocs mesos i va refusar en diverses ocasions l'ajuda de familiars i dels serveis socials.

La fiscalia demana 30 anys i vuit mesos de presó per la noia, Yasmina F.N., per subministrar cocaïna continuadament al seu fill, lesions per agressions al cul i al crani, un delicte de violència habitual i un d'assassinat per omissió. A l'altre acusat, Antonio F.P., li demana 20 anys de presó per assassinat amb traïdoria i 600 euros de multa per dues faltes de maltractament.

Segons el relat de la fiscalia, Yasmina F.N. va tenir el fill l'abril del 2007 a Saragossa. Durant els primers mesos va rebre l'ajuda de la seva mare i el seu padrastre, però al setembre d'aquell any va marxar a Barcelona perquè no volia assumir les responsabilitats com a mare. A la capital catalana es va allotjar a casa de la seva germanastra, però hi va estar pocs mesos, perquè no volia treballar ni assumir responsabilitats familiars.

Després la noia va anar al domicili del seu pare, amb qui no tenia contacte des dels sis anys, i progressivament va anar descuidant la higiene del seu fill. Els avis materns del nadó van comunicar la situació del menor als serveis socials de Vilanova i la Geltrú que van iniciar un expedient de protecció. Van citar la noia pel 14 d'octubre, però Yasmina no hi va acudir ni es va posar en contacte amb ells.

La fiscalia acusa la noia de subministrar cocaïna al nadó entre octubre del 2007 i gener del 2008. A més, a principis de gener la noia hauria colpejat amb força el seu fill, causant-li hematomes a cap, tòrax i glutis.

A mitjan gener, el 16, 17 i 18, la noia va portar el nen al domicili de l'altre acusat, a Vilanova, però va marxar. Quan el va anar a recollir un dels dies, la noia va veure que el nen presentava diversos senyals de violència a la cara que no concordaven amb les explicacions de l'acusat, que l'hauria deixat caure de forma brusca en dues ocasions.

El dia 19, Yasmina va portar el nen a casa de la seva cunyada, que va apreciar evidents marques de violència a la cara, glutis i una orella, a més de l'estat d'abandonament i falta d'higiene. Es va oferir a la mare per netejar el nen i fer-se'n càrrec, però la noia ho va refusar i es va endur el nen.

La nit del 19 de gener, la noia va retornar al domicili de l'acusat, però va deixar el nen allà i va sortir de festa amb la xicota de l'home i la filla d'aquesta. Cap a les 3 de la matinada van tornar a casa, Yasmina va veure que el nen estava immòbil i extremadament fred, i Antonio li va dir que havia vomitat. No obstant això, la noia es va desentendre del nen i va tornar a marxar de festa. Durant la nit, Antoni F.P. hauria colpejat el nen amb gran violència a la cara, el coll i el cap, i l'hauria sacsejat fins a provocar-li un traumatisme cràneoencefàlic greu, cosa que li va provocar la mort.

Els dos acusats van ingressar a presó el 23 de gener del 2008 després de ser detinguts juntament amb diversos familiars més del nen.