El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que aquest primer mes de gener del 2012 ha estat "un mes molt dolent" des del punt de vista dels homicidis i crims de violència de gènere o violència masclista comesos a Catalunya. Puig ha reiterat que fins al 2011, Catalunya era un país on la situació de la delinqüència era "raonablement moderada" i destaca que només en el mes de gener ja hi ha hagut 15 homicidis quan al 2011 hi van haver-hi un total de 77. No obstant això, el conseller ha subratllat que la ciutadania ha de saber que, a Catalunya, "no es pot actuar al marge de la llei d'una manera impune". El conseller assegura que "no té nova informació" pel que fa al crim de Banyoles.

Felip Puig ha assegurat que "no té nova informació" pel que fa al crim de Concepció Reixach, la propietària de la sabateria Reixach de Banyoles, que va morir el passat 18 de desembre. No obstant això, el conseller ha assegurat que entén "la sensibilitat i la percepció d'intranquil·litat" que pot haver-hi a la població quan es produeixen crims d'aquestes característiques.

El conseller ha destacat que és "evident" que la "intranquil·litat de la població puja graus com també la tensió social" però subratlla que el que convé és que la ciutadania vegi que la policia realitza la seva feina. Puig ha remarcat que a Catalunya, tota la població "ha de saber que no es pot actuar al marge de la llei d'una manera impune".

Segons el conseller, Catalunya manté estadísticament un "índex de criminalitat raonablement moderat" entre un 20% i un 30% inferior en comparació a Espanya o França. Tot i això, reconeix que el mes de gener del 2012 ha estat un "gener molt dolent" en nombre d'homicidis i crims de violència de gènere. Per altra banda, Puig ha comentat que "en tots aquestes situacions no hi havia ni antecedents ni informació que permetés prevenir o actuar".