El Conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha aprofitat l'acte del Dia de les Esquadres que se celebra aquest dijous al Teatre Municipal de Berga, per lamentar la mort de dues persones aquesta nit, una a Barcelona i una a Salou, mentre eren detingudes pels Mossos.

En el primer cas, que es va produir a la plaça Molina de la ciutat comtal. Segons el propi cos, l'home estava molestant clients d'un forn i que els agents van intentar identificar-lo sense èxit. Després de demanar reforços el van reduir i li van posar les manilles. En veure que no es trobava bé, però, les hi van treure i van intentar reanimar-lo. El Sistema d'Emergències Mèdiques el va traslladar a l'hospital, i no queda clar si va morir durant el trajecte o ja al centre hospitalari.

Espadaler ha assegurat al respecte que afers Interns ha obert una investigació i que els fets s'han posat en coneixement del jutge. El conseller ha remarcat que s'estan seguint tots els protocols i que estan a l'espera dels resultats de l'autòpsia.

L'altre cas, que s'ha produït a Salou, es troba sota secret de sumari i Espadaler ha comentant que no poden fer pública informació al respecte. L'home va perdre la vida després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra a Salou. Segons fonts policials, els agents van rebre un avís que a l'interior d'un pis se sentien els crits d'auxili d'una dona i en arribar a l'habitatge van veure com l'home colpejava la seva parella, que presentava ferides de gravetat. Els Mossos els van separar i en aquesta maniobra, segons fonts policials, l'individu es va mostrar molt violent i també va colpejar els agents que l'intentaven emmanillar. Al cap d'una estona, va perdre la consciència i tant els Mossos com el Sistema d'Emergències Mèdiques van iniciar les maniobres de reanimació sense èxit.

Pel que fa la parella del presumpte agressor, va ser atesa pel SEM com a conseqüència de les ferides que presentava i va ser traslladada a un centre hospitalari.