La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, està hospitalitzada a París després de patir una caiguda a l'aeroport Charles De Gaulle i trencar-se un colze i una cama.

L'accident s'ha produït aquesta matinada quan la consellera ha relliscat i ha caigut accidentalment a l'aeroport de París, on estava fent el trànsit per enllaçar amb un vol cap a Xile, país en el qual tenia previst estar tres dies en una visita oficial.

Encara que la consellera es troba bé i animada, les fractures han obligat a hospitalitzar-la a la capital parisenca des d'on, un cop estabilitzades les fractures, serà probablement traslladada a Barcelona.

L'accident ha obligat a cancel·lar el programa a Xile que tenia previst la consellera, que anava a acompanyar a una delegació de nou empreses, que ja havien volat en un altre avió, i tenia previst estar al país andí fins a dimecres que ve.

Entre d'altres coses, Irene Rigau tenia previst visitar l'escola Catalunya de Villa Alemanya, a Valparaíso, i entrevistar-se amb la viceministra d'Educació del govern xilè, Valentina Quiroga, per conèixer la implantació del programa 'Enllaços', que promou el ministeri de Xile.

També tenia previst explicar als responsables xilens les diferents accions del seu departament relacionades amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i de l'aprenentatge i coneixement, com mSchools, i entrevistar-se amb l'intendent de la Regió Metropolitana de Santiago de Xile, Claudio Orrego, designat per la presidenta Michelle Bachelet com el seu representant en aquest territori.

Malgrat l'absència obligada de la consellera, els representants de les nou empreses catalanes mantindran el seu programa i celebraran més d'un centenar de reunions amb companyies xilenes per explorar noves oportunitats de negoci.