Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 20 de juny quatre joves i en van denunciar tres més per un delicte d'homicidi dolós en grau de temptativa i un delicte de lesions i danys. Els fets van tenir lloc ell passat 8 de març al metro de Barcelona després que la víctima, que anava amb un grup de nois, sortís d'una discoteca. Mentre es trobaven caminant pel carrer i, per un motiu encara desconegut, un altre grup de joves van començar a perseguir-los llançant-los pedres. Els nois van intentar refugiar-se en una estació de metro però van aconseguir enxampar-los. Va ser llavors quan els agressors van començar a colpejar els nois amb puntades de peu i puny i van ferir-ne un de gravetat amb un matxet.

Els agressors van aconseguir atrapar-los a la zona de les màquines validadores i, un cop a dins del vestíbul, van empènyer i tirar al terra dos nois a qui van colpejar violentament amb puntades de peu i cops de puny. A més, un dels agressors va treure un matxet de grans dimensions i va agredir dos joves fins al punt que un d'ells va patir talls profunds a diverses zones del cos. Unes ferides que van posar en risc la seva vida.

En conèixer la greu agressió, els agents de l'ASTMET van iniciar una investigació per identificar els autors dels fets. Amb la col·laboració de la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de Transports Metropolitans de Barcelona van aconseguir visualitzar les imatges de les càmeres de videovigilància i van aconseguir identificar set dels nou agressors.

Dos d'ells van ser detinguts per la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Nou Barris un dia més tard, el 9 de març, per un robatori amb violència i intimidació a un vianant en un carrer de Nou Barris. Per cometre el robatori, els nois van utilitzar el mateix matxet que havien fet servir en l'agressió del Metro i amb el qual havien ferit els dos joves.

El passat 20 de juny, els agents van localitzar la resta dels agressors identificats. Tres d'ells van ser denunciats i la resta detinguts. Aquell mateix dia, el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs per a tots els agressors. Els Mossos han informat que l'operació policial continua oberta i no es descarten més detencions.