Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat 18 de març tres homes i dues dones, d'entre 27 i 52 anys, de nacionalitat espanyola i colombiana, i veïns de Figueres, Vilafant i Gavà, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. I és que, tal i com ha informat la policia catalana en una nota, entre els cinc gestionaven sis plantacions diferents de marihuana i se'n cuidaven d'un total de 2.726 plantes. L'operació, efectuada en un sol dia, va acabar amb actuacions policials a Figueres, Vilafant, Avinyonet de Puigventós i Hostalets de Llers.

Els agents de Figueres van saber a mitjans del passat mes de gener que en una finca situada al costat de la N-260, al terme municipal d'Avinyonet de Puigventós, podria existir una plantació de marihuana. Arran d'aquesta informació i fruit de les investigacions posteriors, els agents van localitzar tres immobles més relacionats amb el cultiu d'aquestes plantes a les localitats de Figueres, Vilafant i Hostalets de Llers. Un cop fetes les indagacions, el matí del 18 de març els Mossos van dur a terme una entrada i perquisició als diferents domicilis i parcel·les.

En el marc de l'actuació es van intervenir un total de 2.726 plantes de marihuana, 1.119 esqueixos i dues bosses plenes de cabdells. També es van localitzar eines i material pel cultiu de la droga, una arma curta, diferents armes d'aire comprimit, una espasa japonesa i un esprai de defensa. A més, la finca d'Avinyonet de Puigventós disposava d'un búnquer a l'exterior d'on sortien dos tubs per ventilació i l'accés es trobava tapat amb unes fustes soterrades.

Durant l'actuació policial es va detectar també que les xarxes elèctriques estaven connectades de manera fraudulenta a la xarxa de distribució. Les cinc persones que ocupaven els habitatges van quedar detingudes per la seva presumpta participació en un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Els detinguts, la majoria amb antecedents, van passar el dia 20 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.