12 de novembre de 2008
12.11.2008
projecte

Més de 5.000 documents de l'Arxiu Nacional de Catalunya estaran a Internet

12.11.2008 | 20:46

L'Arxiu Nacional de Catalunya ha presentat avui el projecte ANC@ula, que permetrà consultar més de 5.000 documents a través d'Internet, ha informat avui el Departament d'Educació.

Aquests documents són de temes molt diversos i van des del segle XVI al XX, com els actes del govern de la Generalitat Republicana i, en general, els relacionats amb el primer terç del passat segle.

Un dels principals objectius d'aquesta iniciativa és que els alumnes que estiguin portant a terme treballs d'investigació puguin consultar aquestes fonts ja sigui per conceptes individuals com temàtics, com per exemple la Guerra Civil Espanyola o la Guerra de la Independència.

En aquest sentit es pretén donar la informació variada per permetre que els estudiants puguin portar les seves discussions a l'aula i poder debatre d'aquesta manera amb la finalitat de poder arribar a una conclusió i interpretació pròpies.

El nou servei és totalment gratuït i de lliure accés i es pot consultar a través de la pàgina web de l'Arxiu Nacional de Catalunya (http://cultura.gencat.net/anc/sdanc/).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema