19 de novembre de 2008
19.11.2008
Peticions

Uns 4.000 informàtics es manifesten a Barcelona per exigir la regulació per llei de la seva professió

19.11.2008 | 20:53

Uns 4.000 estudiants, docents i professionals de la informàtica s'han manifestat avui a Barcelona per exigir la regulació de les seves atribucions professionals per llei com succeeix amb la resta d'enginyeries. La cita ha tingut un seguiment "brutal" a tot Espanya, segons els organitzadors.

En declaracions a Europa Press, la presidenta de la Conferència de Degans i Directors de Centres Universitaris d'Informàtica (CODDI), María Ribera, ha reivindicat que aquesta regulació és exigible "per seguretat ciutadana", ja que, segons ha explicat, els sistemes informàtics "són complexos i regulen la vida de les persones en aspectes essencials".

"Ens controla la vida", ha advertit sobre la informàtica, i ha exemplificat que d'ella depèn la seguretat en la protecció de dades i en les transaccions bancàries. Alhora, Ribera --que també és degana de la Facultat d'Informàtica de Barcelona de la Politècnica-- ha concretat que el bon funcionament de la professió "és una forma de sortir de les crisis".

"Caurà pel seu propi pes", ha dit Ribera, després d'admetre que el Ministeri de Ciència i Innovació "li agradaria que tirés endavant la proposta". Tot i això, ha aclarit que en la regulació de l'enginyeria informàtica s'han de posar d'acord altres ministeris.

EL MINISTERI ES POSA LES PILES

Després de la mostra d'avui, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha assegurat que ja "s'està treballant en la regulació de la professió". En un comunicat, ha explicat que davant de les manifestacions d'estudiants, docents i professionals des de la passada legislatura, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i el Ministeri d'Economia i Hisenda "estan treballant conjuntament per estudiar les condicions relatives a l'exercici d'aquesta professió".

Rangel ha manifestat que la regulació professional que exigeix el col·lectiu és "completament independent" de l'existència del mateix ensenyament, ja que els estudis d'Informàtica "no desapareixeran", i ha recordat que a Espanya ja s'estan impartint títols de Graduat en Informàtica.

Ha recordat que l'adaptació a l'espai Europeu d'Educació Superior (EEES) "no invalidarà en cap cas els títols existents amb anterioritat a la seva implantació".

A Espanya hi ha més de 90.000 estudiants d'Enginyeria Informàtica i uns 100.000 professionals que treballen en aquest sector. Precisament, a Catalunya hi ha un dèficit de 12.500 enginyers --de totes les especialitats--, segons dades recents de la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema