13 de gener de 2009
13.01.2009
Increment

El nombre d'internautes xinesos va pujar a 298 milions el 2008

13.01.2009 | 12:56

El nombre d'usuaris d'internet a la Xina s'ha incrementat el 2008 en un 41,9 per cent i s'ha situat en 298 milions d'internautes, segons les últimes dades del Centre d'Informació d'Internet de la Xina.

D'aquests, i d'acord amb el centre, el 90 per cent utilitza la banda ampla. La xifra d'usuaris confirma la Xina com el país amb la major comunitat virtual, ja que el seu seguidor més directe, els Estats Units, té --segons les últimes dades, de juny passat-- 220 milions d'usuaris de la xarxa. Es tracta de la primera vegada, a més, que la Xina aconsegueix avançar-se en nivell de penetració d'internet a la mitjana mundial. Mentre que un 21,9 per cent dels habitants del planeta utilitzen la xarxa, en el país asiàtic el percentatge es va col·locar al desembre, segons l'organització xinesa, en el 22,6 per cent. La proporció, no obstant això, continua estant molt lluny de la de països desenvolupats i dels Estats Units, que té un nivell de penetració del 72,5 per cent.

Malgrat tot, el país asiàtic segueix comptant, segons denuncien nombroses organitzacions en defensa dels Drets Humans, amb la xarxa més controlada i censurada del planeta. De fet, les autoritats xineses han anunciat aquesta setmana el tancament de 91 llocs web perquè contenien "pornografia i vulgaritats", encara que entre les pàgines censurades s'hi inclouen nombrosos blocs de contingut polític contraris al Govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema