L'iPad ha sortit dels Estats Units per arribar aquest divendres a les botigues de l'estat espanyol, Austràlia, Alemanya, Canadà, França, Itàlia, el Japó, el Regne Unit i Suïssa. Alguns impacients no han volgut esperar més i s'han adreçat als punts de venda d'Apple per adquirir el nou giny de l'empresa informàtica, que és un híbrid entre telèfon mòbil i ordinador portàtil.

El gerent de l'empresa distribuïdora Microgestió de Barcelona, Joan Tarafa, ha explicat a l'ACN que havien demanat milers d'exemplars però que només els han arribat 200. Calcula que es vendran tots al llarg del dia, que ha començat a dos quarts de vuit del matí amb una cua modesta de clients a la porta de la seva botiga.

L'iPad va sortir a la venda als Estats Units a principis d'abril i permet llegir llibres i diaris, veure vídeos, escoltar música i navegar per Internet. Ha calgut esperar gairebé dos mesos per poder comprar aquest nou aparell a Catalunya i aquest dimecres a primera hora del matí els més fidels a la companyia de la poma s'han adreçat als punts de venta per adquirir-ne un.

A Microgestió, a Barcelona, s'ha fet una modesta cua d'una desena de persones a dos quarts de vuit del matí, mitja hora abans que la botiga obrís les portes. Segons ha explicat el gerent de l'empresa, havien sol·licitat milers d'iPad per a vendre però per a aquesta primera jornada només els han arribat uns 200 que esperen esgotar al llarg del dia.

En Fernando, un client que s'ha comprat un iPad amb connexió a Internet a través del mòbil mitjançant la tecnologia 3G, ha dit que pel seu treball diari li anirà molt bé perquè quan està fora de l'oficina no necessita tot el potencial d'un ordinador portàtil. Un altre noi, en Tomàs, també se n'ha comprat un i pensa que una eina com l'iPad farà arribar la tecnologia a segments de població que fins ara no hi tenien accés.

L'iPad té una pantalla tàctil de 9,7 polzades, no té ratolí ni teclat i està a mig camí entre el telèfon intel·ligent i el 'netbook'. El seu preu oscil·la entre els 479 i els 779 euros. El preu depèn principalment si disposa només de connexió a Internet sense fils (Wi-Fi) o té incorporada també la tecnologia 3G. També va lligat amb la capacitat de disc dur, que pot anar de 16 a 64 GB.