El portaveu d'ERC a la Comissió de Cultura, Joan Tardà, ha sol·licitat la compareixença de la ministra de cultura, Ángeles González-Sinde, perquè doni explicacions després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que declara que el cànon digital incompleix les directives europees.

Tardà ha reclamat la compareixença de la ministra i assegura que hauria de "buscar-se la solució amb les conclusions de la subcomissió de propietat intel·lectual aprovades pel Congrés dels Diputats".

Així, el diputat s'ha felicitat de la sentència perquè "es demostra el que sempre ha dit ERC, que el cànon s'aplica de manera discrecional i indiscriminada, motiu pel qual és necessari canviar la llei, per això es demana la compareixença de la ministra de cultura".

En aquesta línia, ha afirmat que "la ministra haurà de dir què vol fer ara amb el projecte de llei de propietat intel·lectual". ERC, en la línia de les conclusions de la subcomissió, posarà l'èmfasi que ja és moment d'impulsar la llei, sobretot després de la sentència del tribunal europeu', ha sentenciat.