La policia espanyola ha alertat aquest dissabte de l'enviament d'un correu brossa des de la direcció policia@goberno.es que conté d'adjunt un arxiu troià de procedència brasilera que infecta l'ordinador de l'usuari. El mail té com a assumpte la paraula 'entimación' i parla d'una suposada 'notificació d'assistència a l'Audiència'. Els especialistes de la Brigada d'Investigació Tecnològica (BIT) de la policia espanyola recomanen a l'usuari que elimini directament el correu i no cliqui sobre l'arxiu adjunt 'notificacion-mpf.scr'. Igualment, per evitar la difusió d'aquest software maliciós, la BIT demana als ciutadans que informin dels incidents a través de la pàgina web de la policia espanyola.

Si l'ordinador ha quedat infectat per aquest virus, els agents de la Brigada d'Investigació Tecnològica recomanen seguir diversos passos per a la desinfecció, que es detallen al web www.policia.es. Paral•lelament, els usuaris poden consultar també amb el servei gratuït de gestió d'incidents de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta. La BIT considera fonamental que els usuaris informin dels incidents informàtics i apliquin certes mesures de seguretat com mantenir actualitzat l'equip, tant el sistema operatiu com el navegador; instal•lar un antivirus de qualitat; anar en compte amb les descàrregues, sobretot en les xarxes P2P, i no obrir fitxers sospitosos o desconeguts.

Finalment, des de la Brigada d'Investigació Tecnològica es recorda que els bancs no sol•liciten mai dades a través del correu electrònic ja que ha de ser el propi usuari qui escrigui la URL en el navegador.