07 de març de 2011
07.03.2011
Atac DDOS

Wordpress pateix el major atac de la seva història

Els responsables del gestor de blocs ha reconegut que 30 milions d'usuaris s'han quedat sense servei

04.03.2011 | 20:45

Els atacs de denegació de servei, més coneguts com atacs DDOS, han adquirit major protagonisme durant els darrers amb les mobilitzacions en favor de WikiLeaks o contra la Llei Sinde. Les webs de PayPal, MasterCard i Visa o, en el cas d'Espanya, la web del PSOE o del Senat, han estat objecte d'aquests atacs.

L'última víctima d'aquest tipus d'atacs ha estat a la pàgina gestora de blocs WordPress.com, que ha patit l'atac de DDOS més gran de la seva història, segons apunta el fundador del servei, Matt Mullenweg al web TechCrunch.

L'origen de l'atac encara no es coneix i hauria afectat la connectivitat del servei a causa de la saturació. Aquest atac hauria estat força gran amb un trànsit de diversos Gbps i uns 10 milions de paquets per segon.

Aquest atac de DDOS ha desbordat a WordPress, que amb una infraestructura distribuïda en tres centres de dades, ha vist com s'han quedat sense servei més de 30 milions de blocs, entre els quals es troben alguns de referència com TED, CBS o TechCrunch, situació que mai abans s'havia produït en els sis anys d'existència del gestor.

"Estem treballant per mitigar l'atac, però degut a la mida extrem del mateix està resultant força difícil. En aquest moment, tot ha de tornar a la normalitat ja que l'atac s'ha desplomat, però estem treballant activament amb els nostres proveïdors de servei a les mesures per prevenir que aquest tipus d'atacs afecten la connectivitat en el futur ", assegura Mullenweg.

Des de la plataforma sospiten que aquest atac pot ser degut a "motius polítics" en contra d'un dels seus blocs en parla no anglesa encara que de moment segueixen investigant ja que no compten amb proves definitives. Actualment, tot sembla indicar que el problema està solucionat i tot ha tornat a la normalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema