21 de març de 2011
21.03.2011
Llançament

Arriba Internet Explorer 9

La nova versió, que estarà disponible a partir de dilluns, destaca per la seva "perfecta" integració amb Windows 7

15.03.2011 | 14:03

L'última versió del navegador web de la companyia Microsoft, Internet Explorer 9 (IE9), ja està disponible per a tots els usuaris. Arriba poc després de noves versions llançades de Chrome (3 de març), Firefox i Safari (9 de març en ambdós casos).

Segons ha anunciat al bloc oficial de l'equip Windows el director sènior de l'IE, Ryan Gavin, la companyia ha estat efectuant proves durant els últims 12 mesos amb el seu navegador Internet Explorer 9. La versió definitiva estarà enllestida a partir d'aquest dilluns quan els usuaris podran gaudir d'"un bell navegador per a tots".

Entre les novetats del navegador, s'ha millorat el rendiment i les funcions de processament de gràfics que fan que la navegació sigui "més satisfactòria" fent que els llocs web es comportin com els programes instal·lats a l'equip.

També s'ha optimitzat el desenvolupament en suport HTML 5 i nous sistemes que asseguren que milloraran la privacitat dels usuaris a la xarxa Internet Explorer 9 incorpora nous sistemes per a la reproducció de vídeo, també en alta definició, accelerant el procés mitjançant maquinari.

A més, destaca per la seva "perfecta" integració amb Windows 7, tal com assenyala la companyia. Entre d´altres característiques, inclou una funció d'ajust de finestres a través de la qual es poden veure dos llocs o finestres en pantalla simultàniament, presentant els continguts de manera "contínua i ininterrompuda".

També inclou les 'Jump list' ('Llocs ancorats'), que permeten a l'usuari accedir directament als seus llocs favorits sense necessitat d'obrir Internet Explorer. Només amb fer clic amb el botó secundari del ratolí a la icona de l'IE, l'usuari veurà els llocs més visitats.

Avantatges sobre Chrome i Firefox

Des de la companyia han realitzat també una comparativa de IE9 amb els navegadors Chrome i Firefox. Internet Explorer 9 afegeix enfront dels seus competidors la compatibilitat amb vídeo HTML5 amb codificació H.264, còdec que els navegadors de Google i Mozilla van retirar; la possibilitat de veure llocs web dissenyats per exploradors més antics; i ofereix "màxima protecció" contra malware d'enginyeria social.

Aquesta nova versió d'Internet Explorer té com a objectiu confirmar la posició dominant de Microsoft al terreny dels navegadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook