La companyia Google torna a sorprendre als usuaris aquest dijous amb un nou i original 'Doodle'. Aquesta vegada el logotip del cercador més famós d'Internet s'ha transformat en una guitarra elèctrica per celebrar el 96è aniversari del naixement del guitarrista Les Paul.

Les lletres del logotip de Google a la pàgina principal del cercador han abandonat la seva habitual forma per convertir-se en el cos i les cordes d'una guitarra elèctrica. En passar el ratolí per les cordes, aquestes passen de ser grises a adquirir els colors vermell, blau, groc i verd, colors propis del logotip de Google.

Però a més, al mateix temps que canvien de color les cordes de la guitarra compleixen la seva funció i permeten als usuaris tocar una melodia, com si d'una guitarra elèctrica es tractés.

El nou 'doodle' de Google celebra el 96è aniversari del naixement del guitarrista de jazz nord-americà Lester William Polsfuss, més conegut com Les Paul. A més de la seva passió pel jazz, Paul va ser una de les figures més importants en el desenvolupament d'instruments musicals elèctrics i tècniques de gravació.

Les Paul va ser pioner en el desenvolupament de les guitarres de cos massís amb el disseny dels models Gibson Les Paul, que van adoptar el seu nom, i en la gravació multipista. La seva gran habilitat a la guitarra i les innovacions tècniques que va introduir a l'instrument li van fer ser conegut com 'El mag de Waukesha'.

El cercador de Google acostuma a celebrar els aniversaris de personatges importants de la història del cinema, la música o de la ciència. Durant aquest any, Google ha homenatjat amb un dels seus 'doodles' a la ballarina Marta Graham, a l'il·lustrador britànic Roger Hargreaves o a l´ornitòleg John James Audubon.