Samsung es convertirà en el major fabricant de 'telèfons intel·ligents' (smartphones) posant fi d'aquesta manera al lideratge de Nokia després de 14 anys sent el "número u" en aquest mercat, segons Nomura.

Els analistes de Nomura destaquen que, després de 14 anys a la part superior del rànquing, Nokia sembla "disposada a renunciar", en termes unitaris, a la seva "corona" en el segment de smartphone a favor de Samsung i Apple , que es posicionaran en primera i segona posició, respectivament.

Així mateix, els analistes de Nomura ressalten la importància d'Àsia en el mercat de dispositius mòbils i han indicat que HTC gairebé igualarà Nokia durant 2012.

El fabricant finlandès de telèfons mòbils va anunciar a principis d'any un acord amb Microsoft per construir una "àmplia aliança estratègica" amb la finalitat d´unir forces i crear de forma conjunta "un nou ecosistema mòbil global" que planti cara als seus rivals Samsung, HTC o Apple.

En virtut d'aquesta associació, Nokia adoptarà el sistema operatiu mòbil de Microsoft, el "Windows Phone", per als seus telèfons intel·ligents. El primer dispositiu de la companyia finlandesa amb aquesta plataforma s'espera per a finals d'any coincidint amb la campanya nadalenca.

En aquest mercat marcat per l'alta competitivitat, Nokia va anunciar fa una setmana una retallada "substancial" de les seves previsions per a la seva divisió de Dispositius i Serveis, tant per al segon trimestre i com per tot l'exercici 2011, cosa que ha provocat una rebaixa en la seva qualificació per part de les agències de ràting.