Els desenvolupadors tecnològics continuen buscant utilitats a les capacitats del perifèric Kinect desenvolupat per Microsoft. L'última permetrà als usuaris emprovar-se complements de moda abans de comprar per Internet. Amb KinectShop, de la companyia Razorfish, els usuaris poden veure a la pantalla amb una bossa o complements abans d'adquirir-los.

Les compres de roba per Internet cada vegada són més freqüents, però tenen l'inconvenient que els usuaris no poden emprovar-se els articles. Cercar un complement per a usar-lo amb una determinada peça i no saber si faran joc pot ser una mica arriscat. Per solucionar aquesta qüestió, els desenvolupadors d'aplicacions han creat KinectShop.

El sistema utilitza la càmera amb sensors de moviment de Kinect per captar la imatge dels usuaris. KinectShop presenta un catàleg de complements perquè els usuaris els seleccionin i interactuïn amb ells. D'aquesta manera, una persona que vulgui adquirir una bossa pot seleccionar-lo en el llistat, agafar-lo i comprovar com es veu amb la resta de la seva roba.

KinectShop és una aplicació de realitat augmentada que funciona a manera de mirall. Els usuaris es veuen a la pantalla i comproven el resultat de la seva combinació de roba i l'harmonia respecte al producte que volen adquirir.

Els usuaris que utilitzin KinectShop poden realitzar captures de la seva imatge amb els complements i exportar la informació als seus telèfons mòbils per poder conservar les dades per si prefereixen anar a una botiga per a realitzar la transacció. KinectShop permet transferir aquesta informació de diverses maneres, entre elles mitjançant la lectura de codis QR.

Aquesta eina podria trencar la barrera que fins ara sembla haver impedit als usuaris comprar per Internet. Fins ara, la impossibilitat de veure el producte i comprovar si s'ajusta a les seves necessitats ha estat la principal barrera per a les compres en línia. Amb KinectShop, Razorfish trenca aquesta barrera i millora les possibilitats de les compres en línia.

De moment KinectShop és un prototip i des Razorfish no han confirmat quan podria estar disponible ni si serà una aplicació oficial per al dispositiu de Microsoft, encara que encaixa a la perfecció en la secció de Microsoft creada perquè els desenvolupadors particulars publiquin els seus treballs per Kinect .