Twitter s'ha mobilitzat contra la intenció de l'ajuntament de Maó, governat pel PP, de castellanitzar el nom de la ciutat. L'alcaldesa de la vila marinera pretén convocar una consulta popular per conèixer quin nou topònim s'adopta per batejar la ciutat. Les opcions del referèndum seran només Mahón-Mahó o Mahón-Maó, de manera que la capital menorquina corre el risc de perdre el seu topònim original, Maó.

Per denunciar-ho, Twitter s'ha mobilitzat i ha aconseguit situar com a trending topic a l'Estat espanyol durant unes hores l'etiqueta #ésMaó. La campanya ha arrencat arran d'un tuit del cantant menorquí Cris Juanico demanant suport perquè l'etiqueta #ésMaó s'estengués pel Twitter, cosa que ha aconseguit gràcies a la mobilització ciutadana.

Els twittaires, a més, han obert una altra etiqueta, #traduïmpobles, en la qual bromegen sobre altres traduccions que podria aplicar el PP en la toponímica dels Països Catalans. Es proposa, per exemple, Riudelodos de la Selva (en lloc de Riudellots de la Selva) o Que limpio de Mar en substitució de Canet de Mar.