Una fallada en el sistema de localització de nous fusos horaris a iOS 5 pot ser el responsable dels problemes que alguns usuaris de l'iPhone 4S estan experimentant amb la durada de la bateria del dispositiu. L'opció 'Setting Time Zone' és un sistema activat per defecte en el nou 'smartphone' d'Apple per detectar automàticament els canvis d'hora quan l'usuari es desplaça a altres països, i podria ser l'origen del problema.

Amb l'arribada de la quarta generació d'iPhone, el juny de 2010, Apple va haver de fer front al problema que va ser denominat com 'Antennagate'. L'iPhone 4 presentava problemes amb la seva antena ja que en subjectar-lo a l'hora de parlar per telèfon es perdia la cobertura. Després del gran enrenou format, el problema amb l'iPhone 4 va ser solucionat. Però un nou problema torna a sorgir amb el recentment estrenat iPhone 4S. Molts usuaris s'han queixat pel ràpid consum de la bateria tot i desactivar els serveis de localització i fins i tot el nou sistema de reconeixement per veu, Siri.

Però el problema sembla que es troba en una eina disponible a iOS 5 encarregada de detectar automàticament els diferents fusos horaris quan l'usuari canvia de país. L'eina es diu 'Setting Time Zone' i podria ser l'origen del problema, segons recull el diari britànic ´The Guardian´. Aquesta eina seguiria funcionant fins i tot quan no hi ha cap possibilitat que l'usuari es trobi en una zona horària diferent i consumiria bateria en el procés.

Una icona al costat de l'eina -igual que la icona de la fletxa que identifica la localització de l'usuari- indica si l'eina s'ha utilitzat en les últimes 24 hores i suggereix que s'està executant per accedir a la ubicació del telèfon, fins i tot quan no hi ha raó aparent per fer-ho.