Un restaurant de Harbin (nord de la Xina) ha obert les seves portes amb uns particulars cambrers i cuiners: 20 robots amb diferent aparença, més de deu tipus d'expressions facials i la capacitat de rebre als clients amb diferents frases de benvinguda.

Segons ha informat avui la premsa local, els robots, valorats en 20.000 iuans (3.217 $) cada un, medeixen entre 1,30 i 1,60 metres i tenen la intel · ligència d'un nen de tres o quatre anys.

El local compta amb robots preparats per cuinar raviolis xinesos, fer els fideus, fregir les verdures, lliurar les comandes de menjar, portar la carta de plats i begudes i donar la benvinguda als comensals, entre altres funcions.

D'acord amb el responsable del restaurant, Liu Hasheng, els androides que cuinen estan programats per afegir una quantitat adequada de sal i oli als plats, a més de saber controlar la temperatura de l'oli a l'hora de fregir.

"Quan es tracta de tallar les verdures i carns, hi ha un empleat que els ajuda i les col · loca prop d'ells, en el recipient dels ingredients. Després, el robot les afegeix a la cassola on les fregeix", explica Liu, que a més és director de l'Acadèmia de Robots de la província de Heilongjiang, de la qual Harbin és capital.

Liu pronostica que els robots seran molt comuns en una dècada. "A cada casa hi haurà un per coure els aliments, ajudar a la gent gran, fer la neteja o com seguretat personal", assegura, en subratllar que la veritable importància del restaurant és que ha obert pas a la introducció dels robots en la vida diària dels ciutadans.

"Una vegada que el negoci tingui èxit, en el futur i d'acord a les necessitats del mercat, es pot augmentar la producció d'aquests i les seves funcions en altres sectors", afegeix.