El telèfon ja no s'usa per trucar. És més, pocs són els que realitzen una trucada tradicional als seus amics per quedar, només un 5% dels joves espanyols ho fa. El més habitual, per descomptat, és utilitzar els tan populars serveis de missatgeria a través d'Internet, com és el cas de WhatsApp.

Segons una enquesta realitzada per l'equip de l'aplicació LiveClubs entre 5.000 dels seus usuaris, l''smartphone' ha revolucionat la forma de comunicar-se dels joves espanyols amb edats compreses entre els 18 i 30 anys.

El 95% dels joves espanyols confessa que mai surt de marxa sense el seu 'smartphone', que s'ha convertit en un company inseparable a l'hora de gaudir de la nit. L'utilitzen com a via principal de comunicació amb el seu grup d'amics, així com per quedar els caps de setmana.

El principal canvi es percep a l'hora de quedar, ja que els 'smartphones' han canviat els hàbits de forma radical. Actualment, tan sols el 5% dels joves utilitza les trucades telefòniques per comunicar-se amb els seus amics per quedar o fer plans.

Qui són els "culpables" que gairebé l'últim que fem ara amb el telèfon mòbil sigui parlar? Per descomptat, WhatsApp, Line i companyia, ja que un 75% dels enquestats utilitza serveis de missatgeria instantània per organitzar els seus plans.

El paper de Facebook i Twitter

També les xarxes socials "convencionals" juguen un paper important en aquesta caiguda, ja que tant Twitter, Facebook o Tuenti serveixen per interactuar amb amics mitjançant missatges privats. D'aquesta manera, el 15% dels joves queda a través de les xarxes socials.

La comunicació quotidiana amb amics no és l'únic que ha experimentat una transformació amb l'arribada d'Internet als mòbils. De l'enquesta es desprèn que el 45% dels joves l'utilitza també per lligar i el 36% per fer nous amics.

Tot i que els joves utilitzen el mòbil per reforçar les relacions amb els seus coneguts, també és molt habitual voler entaular relació amb persones alienes al cercle habitual i ampliar horitzons. El 81% dels enquestats es planteja usar l''smartphone' per relacionar-se amb desconeguts.