01 de juliol de 2013
01.07.2013

Ja ningú truca per quedar

Només un 5% dels joves realitza trucades tradicionals als amics per quedar, prefereixen altres tecnologies

01.07.2013 | 16:23
Les aplicacions de missatgeria instantània cada cop tenen més usuaris.

El telèfon ja no s'usa per trucar. És més, pocs són els que realitzen una trucada tradicional als seus amics per quedar, només un 5% dels joves espanyols ho fa. El més habitual, per descomptat, és utilitzar els tan populars serveis de missatgeria a través d'Internet, com és el cas de WhatsApp.

Segons una enquesta realitzada per l'equip de l'aplicació LiveClubs entre 5.000 dels seus usuaris, l''smartphone' ha revolucionat la forma de comunicar-se dels joves espanyols amb edats compreses entre els 18 i 30 anys.

El 95% dels joves espanyols confessa que mai surt de marxa sense el seu 'smartphone', que s'ha convertit en un company inseparable a l'hora de gaudir de la nit. L'utilitzen com a via principal de comunicació amb el seu grup d'amics, així com per quedar els caps de setmana.

El principal canvi es percep a l'hora de quedar, ja que els 'smartphones' han canviat els hàbits de forma radical. Actualment, tan sols el 5% dels joves utilitza les trucades telefòniques per comunicar-se amb els seus amics per quedar o fer plans.

Qui són els "culpables" que gairebé l'últim que fem ara amb el telèfon mòbil sigui parlar? Per descomptat, WhatsApp, Line i companyia, ja que un 75% dels enquestats utilitza serveis de missatgeria instantània per organitzar els seus plans.

El paper de Facebook i Twitter

També les xarxes socials "convencionals" juguen un paper important en aquesta caiguda, ja que tant Twitter, Facebook o Tuenti serveixen per interactuar amb amics mitjançant missatges privats. D'aquesta manera, el 15% dels joves queda a través de les xarxes socials.

La comunicació quotidiana amb amics no és l'únic que ha experimentat una transformació amb l'arribada d'Internet als mòbils. De l'enquesta es desprèn que el 45% dels joves l'utilitza també per lligar i el 36% per fer nous amics.

Tot i que els joves utilitzen el mòbil per reforçar les relacions amb els seus coneguts, també és molt habitual voler entaular relació amb persones alienes al cercle habitual i ampliar horitzons. El 81% dels enquestats es planteja usar l''smartphone' per relacionar-se amb desconeguts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema