01 de juliol de 2013
01.07.2013

Trucar i enviar missatges des de l'estranger ja és més barat

La Comissió Europea fixa les noves tarifes, que inclouen un màxim de 24 cèntims per minut per trucades

01.07.2013 | 11:42
Trucar i enviar missatges des de l'estranger ja és més barat

Des d'aquest dilluns, 1 de juliol, els costos del 'roaming' són més barats. Trucar i rebre trucades, enviar missatges i navegar per Internet des del mòbil arreu de la Unió Europea té a partir d'ara uns nous costos màxims fixats per la Comissió Europea, que suposaran una rebaixa a les factures de fins el 36%. La CE ha establert que les operadores poden cobrar com a molt 24 cèntims per minut més IVA per fer trucades, 7 cèntims per minut per rebre'n, 8 cèntims per SMS i 45 cèntims per megabyte (MB) de descàrrega. L'objectiu de Brussel·les és reduir encara més els costos el 2014 i "desfer-se d'aquestes recàrregues d'una vegada per totes", segons va assegurar la vicepresidenta de la CE Neelie Kroes.

La regulació dels costos de telefonia mòbil en itinerància suposa una rebaixa de la factura de fins el 36% respecte a l'any passat en el cas de la navegació per Internet, i de fins a un 91% en comparació amb el 2007. Segons les dades de la Comissió Europea, l'ús d'Internet al mòbil ha crescut en un 630% en els darrers sis anys.

Així mateix, fer trucades des de qualsevol país de la UE és a partir d'aquest 1 de juliol un 17% més barat que el 2012, mentre que rebre-les costarà almenys un 12,5% menys. Pel que fa als missatges, amb un preu màxim de 8 cèntims, la rebaixa és de l'11%. En la seva lluita contra les recàrregues per 'roaming', la Unió Europea ha aconseguit reduir els preus en un 80% des del 2007.

Els operadors de telefonia mòbil poden oferir costos encara més barats que els fixats per la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema