El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha afirmat que estan estudiant tots els sistemes de finançament que s'estan aplicant a nivell internacional i, sobretot, a nivell europeu, pel cinema i el sector cultural en general. En aquesta línia, ha confirmat que, entre altres fórmules, estan estudiant aplicar una taxa per a la connexió a Internet però reitera que no hi ha "cap decisió presa" i que es farà públic "no quan sigui una hipòtesi" sinó "una realitat". "És cert que els prejudicis que està tenint l'aplicació de l'IVA cultural en el consum i les dificultats financeres de les administracions públiques ens obliga a pensar solucions de tot tipus", ha reiterat.

Així, avança que cal mirar "totes les possibilitats reals" per finançar "d'una altra manera" el sector cultural. Davant d'això, hi ha diverses hipòtesis sobre la taula q incorporen aquí determinades taxes.

Més agilitat en els permisos de rodatges a Barcelona

El conseller Mascarell també ha reconegut que l'oficina que autoritza els rodatges a Barcelona, la Barcelona-Catalunya Plató, hauria de tenir "més capacitat i control directe sobre els rodatges" i que ara està "massa repartit" entre diversos departaments municipals. Per això, demanaran a l'ajuntament agilitatzar-ho per millorar "notablement" el seu funcionament.