Un nou 'bug' per a l'app de missatgeria instantània WhatsApp, anomenat Priyanka, canvia el nom dels grups de conversa creats a l'app i també dels contactes emmagatzemats al dispositiu. El virus s'està estenent entre els usuaris de l'aplicació a través d'un arxiu de contacte. De moment només ha estat detectat en el sistema Android.

WhatsApp és una de les aplicacions de missatgeria més utilitzades a 'smartphones', per la qual cosa és l'objectiu, cada cert temps, d'atacs per part de pirates o 'crackers' que busquen vulnerabilitats dins del seu sistema i les exploten, bé per diversió o bé amb males intencions per fer-se amb comptes, números de telèfon, etc. Aquesta setmana un usuari ha detectat un nou 'bug' de l'aplicació que afecta els contactes.

En realitat, segons recull aquest usuari al blog The Android Soul, no es pot parlar de virus com a tal sinó més aviat d'una vulnerabilitat del sistema, que ha estat denominada com a Priyanka. La infecció es produeix quan l'usuari rep un nou contacte, anomenat Priyanka, a través del xat d'un dels seus contactes de WhatsApp, i el guarda a l'agenda.

Tot seguit, tots els contactes de WhatsApp passen a tenir aquest nom, la qual cosa dificulta molt l'ús de l'aplicació. En principi no sembla que el virus afecti cap altre component del sistema.

Per evitar ser "contagiat" per Priyanka, l'usuari només ha d'evitar guardar els contactes que puguin arribar amb aquest nom. Aquesta vulnerabilitat del sistema no es pot instal·lar sola, així que si no s'accepten aquests contactes, els usuaris estaran protegits.

En canvi, si algun usuari ha acceptat aquest contacte i ha estat infectat, el primer que haurà de fer és desconnectar qualsevol tipus de connexió (Wi-Fi, dades, Bluetooth ...) per evitar que es propagui a qualsevol dels seus contactes.

Després, simplement, haurà de reiniciar les dades de l'aplicació. Per això el primer pas és eliminar el contacte Priyanka de l'agenda i després o bé desinstal · lar i tornar a instal · lar l'aplicació, o bé anar a Configuració del telèfon i en l'app WhatsApp i prémer a Forçar aturada i Esborrar dades.

Una vegada que l'usuari torni a iniciar WhatsApp, l'aplicació estarà com si fos la primera vegada que s'utilitza, de manera que només haurà d'iniciar sessió per així poder recuperar les converses.