Els laboratoris de Kaspersky han presentat una sèrie d'advertències i recomanacions per minimitzar els danys que pugui comportar el robatori d'un 'smartphone'. Segons la companyia de seguretat informàtica, en 2012 es van presentar 280.000 denúncies de mòbils robats o perduts durant el període vacacional.

A l'estiu, els propietaris utilitzen els mòbils amb més freqüència per xerrar, xatejar des d'una terrassa o entrar a les xarxes socials. Això pot provocar que el propietari es relaxi un segon i que l''smartphone' desaparegui. Si no estigués protegit, qualsevol desconegut podria accedir a informació privada, pel que és aconsellable establir mesures preventives perquè el risc de perdre el telèfon sigui el menor possible.

Per això, Kasperski Lab ha elaborat diversos consells per protegir les dades personals de l'usuari en cas de robatori. L'empresa recomana vigilar l''smartphone' constantment, bloquejar amb un codi PIN o un patró de desbloqueig i utilitzar solucions de seguretat.

A més, la companyia aconsella crear un passaport telèfon mòbil. Això consisteix a anotar tots els detalls importants del dispositiu, com el contacte de l'operador, el número de telèfon, el codi IMEI del 15 dígits i el número de la targeta SIM.

Per a aquells que ja hagin perdut l''smartphone', els investigadors de Kaspersky ja han establert un "pla d'emergència". En cas de robatori, l'usuari hauria de trucar al seu telèfon des d'un altre dispositiu. Si el mòbil robat tingués un programari de protecció instal · lat, seria possible "geolocalitzar-lo" enviant un missatge.

La companyia d'informàtica també recomana esborrar el contingut de forma remota si fos necessari, així com bloquejar la targeta SIM immediatament. Si es tracta d'un robatori, l'usuari ha d'advertir la policia de l'incident, portant totes les dades del mòbil al passaport.