Quan es rep una trucada d'un número ocult, la majoria de les vegades resulta ser 'spam' d'alguna companyia de telemàrqueting.

Contestar es converteix en un acte de fe amb l'esperança que el nombre pertanyi a algun conegut que no tenim a la nostra agenda del telèfon.

Les següents aplicacions permeten saber qui truca i, sobretot, penjar sense la incertesa de 'no hauria d'haver fet'.

TrapCall: Desenvolupada per la companyia nord-americana TelTech i disponible per els sistemes iOS i Android, TrapCall és una aplicació que quan rebutgeu una trucada oculta, retorna un missatge de text amb el nombre i informació si aquest està vinculat a una adreça particular. La seva descàrrega és gratuïta però la identificació de trucades costa uns cinc dòlars al mes.

True Caller: Aplicació de True Programari AB disponible per iOS, Android, BlackBerry o Windows Phone. També es pot accedir al servei a la seva pàgina web. Relaciona els números ocults amb una base de dades de milions de nombres, permet bloquejar trucades futures dels mateixos i busca informació a Internet relacionada amb qui truca.

Contactive: Ideada per un espanyol, Iñaki Berenguer, i actual propietat de ThinkingPhones, Contactive pot revelar més de 600 milions de números. El seu funcionament es basa en buscar el número ocult a Internet a través de diferents xarxes i aplicacions com Facebook, Twitter, LinkedIn, Wikipedia o WhatsApp. Disponible per Android.

Track Caller Location: Aplicació gratuïta de la companyia de programari Smartlogic que no necessita de connexió a Internet per funcionar i que inclou, a més de la identificació de trucada, l'opció de localitzar el lloc des del qual es fa si el telèfon té connectivitat GSM. Disponible per Android.

Whoscall: Una altra aplicació sense cost, de la companyia Gogolook en aquest cas, que utilitza una base de dades de 600 milions de números de telèfon com a referència i permet bloquejar els no desitjats, tant trucades com missatges de text. Disponible per Android.

Who's Calling?: Similar a l'anterior, l'aplicació de BadAix va més enllà de les trucades i permet identificar els autors de missatges de WhatsApp o del messenger de Facebook, i ofereix la possibilitat de filtrar les trucades en funció dels contactes . Disponible per Android.