A quatre dies de l'inici del Congrés Mundial de Mòbils (MWC), el recinte firal de Gran Via és avui un tràfec constant de camions i operaris que ultimen el muntatge dels 2.000 expositors que del 2 al 5 de març presentaran les seves novetats en el major esdeveniment mundial dedicat a la tecnologia mòbil.

Els treballs de muntatge van arrencar el passat 18 de febrer i conclouran diumenge que ve, 1 de març, només unes hores abans que arrenqui oficialment l'MWC, que preveu reunir aquest any la xifra rècord de 90.000 assistents de més de 200 països.

A més dels estands, tant de grans fabricants mundials de mòbils com de petites companyies tecnològiques, els operaris s'encarreguen aquests dies de muntar i habilitar altres espais del recinte com les sales de conferències i de premsa, els espais destinats a descans o oci o les àmplies zones de restauració que hi haurà repartides per tota la fira.

El desmuntatge del saló serà més ràpid i es realitzarà en només una setmana: del 5 al 12 de març.

Però l'activitat prèvia a l'inici del saló no només es concentra aquests dies al recinte de Gran Via de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), sinó també a Montjuïc, on a partir de dilluns se celebrarà 4 Years From Now (4YFN), la trobada internacional d'emprenedors impulsada per la Mobile World Capital Barcelona en el marc del MWC.

En total, Fira de Barcelona calcula que unes 740 empreses intervindran en les tasques de muntatge i desmuntatge de l'esdeveniment, en les quals participaran més de 7.000 persones i 1.800 camions tipus tràiler.

Una de les novetats logístiques de l'MWC 2015 és la instal·lació de dues passarel·les elevades construïdes especialment per al saló amb l'objectiu de facilitar l'accés de vianants a l'entrada principal del recinte de Gran Via.

Un d'aquests ponts desmuntables estarà situat sobre el carrer Ciències, mentre que el segon s'ubicarà a l'avinguda Joan Carles I.

El Congrés Mundial de Mòbils, que aquest any celebra el seu desè aniversari a la capital catalana, deixarà en aquesta edició 436 milions d'euros a Barcelona i la seva àrea metropolitana i crearà 12.672 llocs de treball temporal.

Des de l'any 2006, quan va celebrar la seva primera edició a Barcelona procedent de Canes (França), l'MWC ha crescut de forma exponencial en tots els sentits.

Així, per exemple, ha passat dels 51.000 assistents del 2006 als 90.000 previstos per a aquest any, mentre que el nombre d'expositors ha augmentat de 962 a uns 2.000.

També s'ha més que duplicat el nombre de periodistes acreditats que cobreixen el saló, que aquest any serà d'uns 4.000, front als 1.900 del 2006.

En l'esdeveniment d'aquest any hi seran presents les principals empreses del sector, com Samsung, Nokia, Qualcomm, Sony, HTC, Acer, Huawei, Intel o Microsoft, i directius de primer nivell de companyies com Facebook (Mark Zuckerberg, que repeteix com a conferenciant per segon any consecutiu), Google (Sundar Pichai), Mozilla (Mitchell Baker) o Wikipedia (Jimmy Wales).

A més, el congrés comptarà en aquesta ocasió amb la participació de dos artistes convidats. Un d'ells serà l'actor, escriptor i productor John Cleese, fundador del grup còmic Monthy Python, que serà l'encarregat de presentar la cerimònia d'entrega dels Global Mobile Awards.

Qui també visitarà l'MWC és el músic, productor i empresari Will.I.Am, vocalista del grup Black Eyed Peas, que intervindrà en una taula rodona de debat sobre innovació tecnològica en el terreny musical.